Werkvakantie Bulgarije 2022

Na twee jaar van beperkingen kunnen we dit jaar eindelijk weer met een enthousiaste groep jongeren op werkvakantie naar Bulgarije. We kijken er erg naar uit, en we houden u de komende tijd graag op de hoogte van alle ontwikkelingen en plannen.

De werkgroep bestaat dit jaar uit: Lisa, Jarnie, Hanna, Bouke, Nienke, Enrico, Annelies en Gerjanne. De groep wordt begeleid door Izak en Janniek. Als u vragen heeft, kunt u ons aanspreken of een mail sturen naar werkvakantiebulgarije@gmail.com.

Werkvakanties

Vanaf 2015 worden er nieuwe werkvakanties gehouden met steun van de commissie Samen Delen. Jongeren uit de gemeenten verrichten werkzaamheden in kindertehuizen in Bulgarije in de plaats Vratza. Belangrijk is het kinderwerk, waarbij er met de kinderen gezongen wordt, maar ook de Bijbelverhalen worden besproken. Ook worden er spelactiviteiten met de jongeren gedaan. Daarnaast is er altijd veel werk te doen om de tehuizen op te knappen. Het gaat om een huis waar kinderen wonen die niet thuis kunnen wonen en een woonvoorziening voor meervoudig gehandicapte kinderen.

Doormiddel van acties in de gemeenten wordt er een bedrag ingezameld, dat deels bedoeld is voor de reis-en verblijfkosten, maar ook voor de kluswerkzaamheden en kinderactiviteiten. Als er nog geld overblijft wordt dat besteed aan de opleiding van de jongeren in het tehuis. Vaak zijn daar vanuit de overheid te weinig middelen voor beschikbaar. Kinderen krijgen dan extra Engelse les of andere lessen aangeboden.


Agenda Werkvakantie Bulgarije 2022

10 juni: Muziek- en samenzangavond. Meer informatie
24 juni: Pubquiz. Meer informatie
2 juli: Gemeentemaaltijd & talenten- en klussenveiling. Meer informatie
31 juli: kerkdienst waarbij stil wordt gestaan bij de werkvakantie naar Bulgarije (avonddienst Bruchem)
1 augustus: gepland vertrek naar Bulgarije. Uitzwaaien om 09:00 uur bij Eben-Haëzer in Bruchem.
10 augustus: geplande terugkomst uit Bulgarije. Verwachte aankomst bij Eben-Haëzer is 17:30 uur - 18:30 uur.
Meer weten?

Mail naar werkvakantiebulgarije@gmail.com of volg ons op Facebook.

Als u ons financieel wilt steunen, ons rekeningnummer is: 
NL44 RBRB 0954 8432 82 t.n.v ‘Stichting werkvakanties Samen Delen’. 

Contactpersoon: Izak

______________________________________________________________________

Ten behoeve van de Werkvakantie Bulgarije is een aparte stichting opgericht. De gegevens hiervan zijn in onderstaande documenten te vinden:

Beleidsplan 2017 - 2018
Beleidsplan 2019 - 2020
Financiële verantwoording 2017
Financiële verantwoording 2018
Financiële verantwoording 2019