Jeugdvereniging Ora et Labora

 

Voor wie is de JV?

De jeugdvereniging (JV) is er voor jongeren vanaf 16 jaar.

Wat wordt er gedaan op de JV?

Jv-avond:
Tijdens een jv-avond wordt er aan de hand van een jaarthema een bijbelstudie behandeld, welke door de jv-leden zelf is opgezet. De jongeren hebben daarin de vrijheid om zelf te kiezen welk onderwerp ze willen behandelen. De invulling van de avonden varieert hierdoor, omdat de ene keer vragen worden opgesteld bij een bijbelgedeelte en een andere keer een spel of debat wordt gebruikt om het onderwerp aan te stippen.

Uitwisseling:
Ieder jaar probeert het jv-bestuur een uitwisseling te regelen met een andere jv binnen de PKN. Eén weekend komen ze dan bij ons in de gemeente en een ander weekend gaan wij daarheen. De uitwisselingen zijn altijd heel gezellig, waarbij er ook mooie gesprekken met elkaar zijn en waar zelfs blijvende contacten uit ontstaan. 

Zijn jullie één van die jv's die naar een uitwisseling op zoek zijn? Neem dan gerust contact met ons op!

Pinksterweekend:
Het weekend van Pinksteren is onze afsluiting van het seizoen. We gaan dan als jv van vrijdag tot en met maandag een weekend weg met elkaar, waarbij er enorm veel ruimte is voor gezelligheid, spelletjes, activiteiten en stille tijd momenten. De pinksterweekenden zijn enorm opbouwend voor onze jv, omdat je als jongere jezelf kunt zijn, mooie gesprekken mag hebben met anderen en tijd hebt om stil te worden voor God.

Wanneer zijn de jv-avonden?

Er wordt één keer in de 2-weken een jv-avond gehouden op zondagavond van 20.30 uur tot 22.00 uur in Pro Rege. Kijk in de agenda voor precieze data en locatie.

Wie zitten in het bestuur van de JV?

  • Jelle en Willeke van den Bogerd (voorzitters)
  • Gertjan Huisman (voorzitter)
  • Lisa Blankers
  • Hanna van Bruchem
  • Bouke van Drunen
  • Anne Huisman
  • Enrico Roseboom

Wat zijn de kosten van de JV?

Er wordt van de jv-leden een jaarlijkse contributie gevraagd, waarvan het drinken etc. tijdens de avonden wordt bekostigd. Voor het pinksterweekend wordt afhankelijk van locatie en activiteiten een bijdrage gevraagd.

Contactgegevens

Email: jv.bestuur@gmail.com