Vorig bericht   Volgend bericht

Hertaling belijdenisgeschriften verkrijgbaar

Geplaatst op 09 september, 2021

In de leerdiensten aan de hand van de Heidelbergse Catechismus lezen we de vragen en antwoorden voor uit de middelste kolom van de handout. Dit is een hertaling uit 2009 door een commissie van deskundigen onder leiding van prof. dr. K. Zwanepol. Deze commissie heeft een nauwkeurige, eigentijdse vertaling geleverd vanuit de oorspronkelijke teksten van alle belijdenisgeschriften van de Protestantse Kerk in Nederland. Als je het vergelijkt met de oudere vertaling, is ook de zinsopbouw nog heel goed herkenbaar gebleven.

Vanwege onze goede ervaring met de hertaalde tekst van de catechismus, merkte één van onze ouderlingen eens op dat het mooi zou zijn om de volledige hertaling bij elkaar gebundeld te hebben. Alleen, de uitgave van 2009 is best een groot en stevig boek. Daarom is bij uitgever Kok Boekencentrum de wens neergelegd om de drie bekende gereformeerde belijdenisgeschriften opnieuw uit te geven in een klein handzaam boekje. De uitgever is hier positief op ingegaan. In psalmboeken met de HSV die in 2016 of later zijn gedrukt, is deze hertaling van 2009 al opgenomen. Maar de meesten van ons zullen een oudere HSV-bijbel hebben.

Er is nu dus een mooi compact boekje op de markt gekomen met de Heidelbergse Catechismus, de Nederlandse Geloofsbelijdenis en de Dordtse Leerregels in de hertaling van 2009. Het bevat korte inleidingen van dr. W. Verboom en een register van trefwoorden. Dit titel luidt: De Nederlandse Belijdenisgeschriften (2020). Als u dit aanschaft, kunt u tijdens een leerdienst bijvoorbeeld even naar een andere Zondag uit de catechismus bladeren. Ook op de verenigingen is het leerzaam om samen te lezen wat onze belijdenis over een onderwerp zegt. Je neemt het makkelijk samen met je Bijbel ergens naartoe. We willen de aanschaf graag bij u aanbevelen. Om het u gemakkelijk te maken, hebben we een voorraad ingekocht. O.a. bij het bezinningsuur kunt u voor € 10 een exemplaar meenemen. Het is handig als u dit bedrag dan contant en gepast bij u hebt. Voor informatie kunt u navraag doen bij ds. Van der Wind.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht