Vorig bericht   Volgend bericht

Noodhulp vluchtelingen Oekraïne

Geplaatst op 09 maart, 2022

De diaconiecollecte is zondag bestemd voor de actie ‘Oorlog in Oekraïne – geef voor noodhulp!’ van het Christelijk noodhulpcluster.

In Oekraïne woedt een verschrikkelijke oorlog. Rusland heeft vanuit het noorden, oosten en zuiden aanvallen gedaan op het hele land. Er is een grote stroom van vluchtelingen op gang gekomen. Meer dan een miljoen Oekraïners zoeken een veilige plek in het westen van het land of in een buurland, onder andere Moldavië. 

Irina Linnik, directeur van onze partnerorganisatie van Kom over en help vertelt: ‘We zien veel paniek, angst en bezorgdheid. Mensen vluchten massaal naar plaatsen waarvan ze denken dat het er veilig is, maar het is overal levensgevaarlijk.’ 

Ferenc Katko, landendirecteur van Dorcas in Oekraïne: ‘Dit is een nachtmerrie, alles is onzeker. De wegen staan vol files. Veel van onze projectdeelnemers zijn ouderen. Zij hebben geen geld en ook niet de lichamelijke conditie om te vluchten. Soms kunnen ze niet eens eten kopen.’ 

De grote humanitaire ramp in Oekraïne en buurlanden vraagt om onmiddellijke actie. Het Christelijk Noodhulpcluster verleent noodhulp in de vorm van opvang, voedsel, drinken, dekens, bedden en traumazorg. Dit doet het in Oekraïne en in de omliggende landen waar de vluchtelingen stranden. Dit noodhulpcluster is een samenwerking van Dorcas, EO Metterdaad, Kom over en help, Red een Kind, Tearfund, Woord en Daad en ZOA. Uw gift is heel erg nodig.

U kunt uw gift ook overmaken naar rekening NL44 RABO 0374377456 van de diaconie Kerkwijk/Delwijnen/Nederhemert onder vermelding van ‘Oekraïne’.
U kunt uw gift ook overmaken naar rekening NL16 RABO 0374362343 van de diaconie Bruchem onder vermelding van “Oekraïne”.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht