Vorig bericht   Volgend bericht

Belijdeniscatechese

Geplaatst op 07 juni, 2023

Hoewel het nog even duurt voordat het september is, wil ik jongeren en ouderen op de mogelijkheid wijzen dat er in september met de belijdeniscatechese wordt gestart. Tenminste, als daarvoor jongeren en ouderen zich aanmelden…

In een seizoen belijdeniscatechese bespreken we met elkaar allerlei bijbelse kernwoorden zoals: geloof, genade, wedergeboorte, Koninkrijk van God etc. Wat is geloven? Wanneer is geloof echt? En als je soms denkt: bestaat God wel? Wat moet je daarmee? Allerlei vragen en antwoorden komen voorbij. Samen willen we luisteren naar de Bijbel en daar onze vragen bij leggen.

De eerste avond is woensdagavond 6 september. De vraag komt naar ons toe: wat doen we met deze uitnodiging? Het is best mogelijk dat die en gene al een antwoord hierop heeft. In de komende tijd wil ik proberen op verschil-lende antwoorden (die de ronde doen) wat in te gaan.

Eén reactie is: Ik heb er nu geen tijd voor, later… Een goed voor te stellen reactie. Je bent bezig met een (nieuwe) studie of je werk vraagt heel wat tijd en energie (ook in de avond). Maar als je je weekprogramma eerlijk naloopt, zit er dan echt geen ruimte meer in? En als er geen ruimte door jou gezien wordt, is het ook mogelijk een en ander opzij te zetten? Is er iets wat niet per se hoeft? Jezus zegt: u bent bezorgd en maakt u druk over veel dingen. Slechts één ding is nodig. (Luk.10:41,42) Voor verdere informatie over de belijdeniscatechisatie wil ik je graag verder informeren.

J.P.J. Voets (0418-645411

 

Terug naar het nieuwsoverzicht