Algemene informatie

Diaconie is dienst aan mensen, door christenen verricht uit liefde tot God. Ons woord ‘diaconie’ komt van het Griekse ‘diakonia’, dat letterlijk ‘dienst’ betekent. De diakenen beheren de diaconale gelden en goederen. Ook zijn zij bezig in de dienst der barmhartigheid in- en buiten de gemeente door bijstand en vertroosting te bieden aan hen die verpleging en verzorging nodig hebben, die moeilijkheden hebben in het gezinsleven, die maatschappelijk ontspoord zijn of zich in stoffelijke nood bevinden.

Diaconale hulpdienst

De diaconale hulpdienst is in het leven geroepen om waar nodig en binnen onze mogelijkheden hulp en bijstand aan te bieden. Hierbij denken wij aan het verlenen van praktische hulp in geval van bijvoorbeeld ziekte. Verder zijn de volgende diensten denkbaar. Vervoer ten behoeve van het bezoeken van kerkdiensten, ziekenhuis of huisarts. Tevens kan zich de situatie voordoen dat er tijdelijke hulp nodig is voor de oppas van kinderen. Dit als bijvoorbeeld ouders naar het ziekenhuis gaan om bijvoorbeeld een gezinslid te bezoeken. Daarnaast kan zich de mogelijkheid voordoen dat vanwege de winterse weersomstandigheden het boodschappen doen moeilijkheden geeft. Dit zijn maar enkele voorbeelden. Wanneer zich problemen aandienen schroom dan niet contact op te nemen met de diaconie.
Als eerste contactpersoon is aangewezen diaken C. van de Werken, 0418-551488.

Bruchem

Correspondentieadres

Diaconie Hervormde Gemeente Bruchem
Groenestraat 14
5314 AK BRUCHEM
diaconie@hervormdbruchem.nl
Bankrekeningnummer: NL16RABO0374362343

Diakenen

Naam Wijk

L.I. Goedegebuure
0418-517441

Akkerstraat, Broekheuvelstraat, Dwarsstraat, Geerweg, Groenelaantje, Groenestraat, Korte Groenestraat, Kleinestraat, Krangstraat, Peperstraat en Ruttenweg.

D.J. Huisman
Voorzitter

Annekeshof, Diaconieshof, Dorpsstraat, Hoenderveld, Kerkeland, Kershof en Burg. De Kortstraat.

C. van de Werken
0418-551488

St. Antoniestraat, Broekseweg, Burge, Hoogveldweg (Bruchem), Inktfordseweg, Kolkweg, Middelstraat, Molenstraat, Nieuwstraat, Ottersdam, Parallelweg, Steenweg, Viaductweg, Vlierdseweg, Vreedstraat en gemeenteleden buiten Bruchem.

B. van Cappellen
06-50967339

Fazantstraat, Gruttostraat, Kerkplein, Kerkstraat, Kievitstraat, De Kosterijstraat, Kwartelkoning, Patrijsstraat, Veldleeuwerik en gemeenteleden in 't Slot te Gameren en De Wielewaal te Zaltbommel.

Kerkwijk

Correspondentieadres