Vorig bericht   Volgend bericht

Roemeniëreis

Geplaatst op 29 juni, 2019

Ook dit jaar hoopt Gerrit van den Berg uit Hedel weer naar Roemenië te gaan. Deze keer gaat ondergetekende met hem mee om deze intensieve reis niet alleen te hoeven maken.

Het is de bedoeling dat we begin augustus vertrekken. We willen hulpgoederen afgeven op enkele adressen en een aantal gevangenissen bezoeken in het oosten van Roemenië, het gebied dat tegen Moldavië aanligt. Elk jaar weer een hele rit, wat met vreugde wordt gedaan. We proberen in elke gevangenis het evangelie op een begrijpelijke manier te vertellen aan de hand van een gedeelte uit de Bijbel. Aan de gevangenen geven we Bijbels in de Roemeense taal en nog wat andere Roemeenstalige lectuur. Met tandenborstels, tandpasta en zeep zijn ze ieder jaar ook weer erg blij. Wilt u meehelpen? U kunt bruikbare kleding, schoenen, speelgoed, knuffels,  tandenborstels, tandpasta en zeep brengen op Ammerzodenseweg 2a in Hedel of op Onderweg 11 in Wellseind.

Financieel brengt de lange reis de nodige kosten met zich mee. Gelukkig waren er achterliggende jaren telkens mensen die hun steentje hebben bijgedragen in de (reis)kosten. Hierin zien we een stukje medeleven met onze naasten in Oost-Europa, die het evangelie net zo hard nodig hebben als wij hier in Nederland. Vele kleine bijdragen maken toch weer een grote. Als u financieel wilt helpen, kunt u uw bijdrage overmaken naar Stichting Ruchama, bankrekeningnummer NL65 RABO 0332 0231 92 o.v.v. ‘Roemeniëreis fam. G. v.d. Berg.’ Voor meer informatie kunt u kijken op www.ruchama.eu. We zien uit naar deze reis en hopen hiermee tot zegen te mogen zijn voor onze verre naaste. Kees van Wijnen (Wellseind)

 

Terug naar het nieuwsoverzicht