Vorig bericht   Volgend bericht

Dorcas Voedselactie

Geplaatst op 26 oktober, 2020

Het coronavirus maakt alles anders, ook voor Dorcas. In de week van dankdag zou de Dorcas Werkgroep Bommelerwaard voor de 25ste keer de Dorcas Voedselactie organiseren in de Bommelerwaard. Maar door de maatregelen en de verspreiding van het coronavirus kan dit NIET op de gebruikelijke manier door gaan. Dit doet pijn!

Maar… opgeven doet Dorcas niet. Ook niet als het bijna onmogelijk wordt. De allerarmsten in Oost-Europa gaan een zware winter tegemoet. Ze leven in de kou en weten niet of ze morgen nog te eten hebben. Dorcas wilde dit jaar voor de 25ste keer voedselpakketten voor hen inzamelen bij supermarkten, in kerken en op scholen. Maar helaas loopt het plan anders. Het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt toe. Daarom pakt de organisatie de actie nu anders aan. Veiligheid en gezondheid gaan altijd voor.
De producten die Dorcas normaalgesproken in Nederland inzamelt, koopt ze nu zelf in de landen. Voor 15 euro lukt het om een voedzaam pakket samen te stellen; inclusief handzeep. Omdat de organisatie de pakketten niet hoeft te vervoeren, zijn ze sneller bij de allerarmsten.
Mogen we op u een beroep doen, om samen toch bij te dragen aan de Dorcas Voedselactie, want we laten hen toch niet in de kou staan?
U kunt dit doen door een bijdrage in de digitale collectebus te doen www.dorcas.nl/acties/hervormde-gemeente-bruchem Of u kunt uw gift overmaken op iban NL04RABO0106250000 t.n.v. Dorcas Andijk

De gezamenlijke diaconieën

 

Terug naar het nieuwsoverzicht