Werkvakanties

Vanaf 2015 worden er nieuwe werkvakanties gehouden met steun van de commissie Samen Delen. Jongeren uit de gemeenten verrichten werkzaamheden in kindertehuizen in Bulgarije in de plaats Vratza. Belangrijk is het kinderwerk, waarbij er met de kinderen gezongen wordt, maar ook de Bijbelverhalen worden besproken. Ook worden er spelactiviteiten met de jongeren gedaan. Daarnaast is er altijd veel werk te doen om de tehuizen op te knappen. Het gaat om een huis waar kinderen wonen die niet thuis kunnen wonen en een woonvoorziening voor meervoudig gehandicapte kinderen.

Doormiddel van acties in de gemeenten wordt er een bedrag ingezameld, dat deels bedoeld is voor de reis-en verblijfkosten, maar ook voor de kluswerkzaamheden en kinderactiviteiten. Als er nog geld overblijft wordt dat besteed aan de opleiding van de jongeren in het tehuis. Vaak zijn daar vanuit de overheid te weinig middelen voor beschikbaar. Kinderen krijgen dan extra Engelse les of andere lessen aangeboden.

Meer weten?

Mail naar werkvakantiebulgarije@gmail.com of volg ons op Facebook.

Als u ons financieel wilt steunen, ons rekeningnummer is: 
NL 44 RBRB 0954 8432 82 t.n.v ‘Stichting werkvakanties Samen Delen’. 

Contactpersoon: Izak Bragt

                                                                                        

Gemeenteactviteit 16 juni: Pizza dinerpizza-party

Beste gemeenteleden,

Zaterdag 16 juni is het zover: de pizza party! Tijdens deze activiteit kunnen we elkaar ontmoeten terwijl er pizza, drinken en andere Italiaanse hapjes worden geserveerd. Voor ieder wat wils, eten en drinken is onbeperkt, en u bepaalt zelf wat u betaalt. Dit alles zal plaatsvinden bij Pro Rege. Inloop is vanaf 17:00 uur. Opgeven is helaas niet meer mogelijk.