Vorig bericht   Volgend bericht

VakantieBijbelWeek 2017

Geplaatst op 13 juni, 2017

Vrijwilligers:
Zoals eerder te lezen was in de kerkbode hopen we dit jaar  in week 34 weer een VakantieBijbelWeek te organiseren, dat is van 20  t/m 27 augustus. Natuurlijk is er geen VBW zonder de hulp van vrijwilligers. Dus ben je jong of al wat ouder, al bekend met de VBW of is het nieuw voor je: je bent meer dan welkom. Omdat de schoolvakantie in onze regio ook dit jaar weer laat valt, zijn sommige jongeren alweer naar school en moeten wij erg veel helpende handen missen. Daarom vragen wij dit jaar al vroeg om tijd te reserveren voor de VBW. Uw en jouw hulp is onmisbaar! Je kunt je opgeven via de website www.vakantiebijbelweek.net

Toerustingsavond:
Op dinsdagavond 20 juni verzorgt de HGJB een avond ter ondersteuning voor alle vrijwilligers die betrokken zijn bij de VBW. Dit jaar wordt een onderdeel behandeld waar vrijwilligers regelmatig tegen aan lopen: Knabbel en Babbel tijd. Hoe breng ik deze tijd zinvol door met mijn groep? Hoe houd ik de kinderen betrokken bij het gesprek? Deze, maar ook andere vragen komen aan de orde. In aanvulling over het onderwerp Knabbel en Babbel zullen we ook meer leren over het ‘voeren van een geloofsgesprek met kinderen’ en ‘actief luisteren naar kinderen’. Hoe dan ook een belangrijke en leerzame voorbereiding op het werk dat we deze zomer mogen doen op het VBW terrein. Komt u, kom jij ook? Wij bevelen de avond graag aan, vanuit het belang van de vele kinderen en tieners die we ook dit jaar weer verwachten. De inloop is vanaf 19.45 uur, de avond start om 20.00 uur in Pro Rege. Welkom!

Thema: (T)op Survival:
Tijdens de VBW gaan we met elkaar op survival. Op die tocht ontdekken we dat ons hele leven op een survival lijkt. Een avontuurlijke tocht die we niet alleen kunnen maken. We hebben elkaar, maar de Heere Jezus bovenal nodig. Er zijn drie belangrijke hulpmiddelen die ons gaan helpen tijdens de survival. Het kompas moet op Jezus gericht zijn, Hij is onze bestemming. De Bijbel is onze routekaart voor ons leven, om op en tot de bestemming te komen. En als wij verdwalen of het gaat fout, dan mogen we weten dat God ons zal redden. Het touw wijst naar redding. We kunnen ons er aan op trekken, het vastgrijpen of er iets mee vastbinden. Jezus wil ons redden van het kwaad en de verkeerde dingen uit ons leven wegdoen. Deze hulpmiddelen vinden hun oorsprong drie Bijbelverhalen en vormen leidraad voor de kindermiddagen. Het belooft weer een mooie week te worden. Mogen we reken op uw onmisbare steun in gebed?

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht